Afhankelijk van de oorzaak van de prostaataandoening en voor hoeverre het een gezonde en stevige erectie beïnvloed, zal de behandeling variëren.

De laatste trends met betrekking tot de prostaat en erectieproblemen omvatten het gebruik van natuurlijke, ongevaarlijke voedingssupplementen (bv. REGEN50). Dit soort therapie wordt gebruikt voor milde of matige symptomen.

Ernstige erectiestoornissen en prostaataandoeningen vereisen een medische behandelingen. Therapieën omvatten het gebruik van fosfodiësterase remmers 5 (dit is de meest voorkomende en meest effectieve behandeling. Hoewel, voorzichtigheid is aangeraden voor patiënten die leiden aan cardiovasculaire aandoeningen), hormoonvervangingstherapie (of een andere soort therapie die de hormonale onbalans kan corrigeren wanneer het probleem niet veroorzaak wordt door lage testosteron maar verhoogde prolactine), intraveneuze injectie met alprostadil, één van de chirurgische behandelingen of alternatieve methodes.

Het is soms mogelijk om erectieproblemen aan te pakken door het afwisselen van de huidige behandeling/therapie, want erectieproblemen kunnen androgeen zijn (en daarom kunnen ze veroorzaakt worden door bepaalde bloeddruk, hormonale, anti-epileptica, antidepressiva, en anti-allergie medicijnen.

Het moet opgemerkt worden dat er nog steeds geen duidelijk bewijs is dat het gebruik van medicijnen voor de behandeling van erectieproblemen een positief effect heef op cardiovasculaire risico’s. Hoewel, er zijn bepaalde rapporten die aantonen dat systematische hormoonvervangingstherapie in mannen met lage testosteron (net zoals het gebruik van fosfodiësterase remmers 5 in patiënten die leiden aan diabetes) geassocieerd wordt met minder cardiovasculaire risicofactoren, net zoals een toename in levensverwachting.

De klinische bevestiging van deze bevindingen is nog niet aanvaard door de medische gemeenschap, hoewel het moet opgemerkt worden dat de behandeling van erectieproblemen in combinatie met de standaard behandeling van een hoge bloeddruk, diabetes, hyperlipoproteïnemie, het goed beheren van lichaamsgewicht en stoppen met roken kan leiden tot positieve gevolgen voor de gezondheid.

Het moet ook opgemerkt worden dat impotentie een aandoening is die elk aspect van het leven van de man kan treffen, en dat de behandeling heel voordelig is wanneer verschillende vlakken worden aangepakt (het belang om te spreken met een uroloog, endocrinoloog, psychiater, psycholoog) en is daarom de beste manier om dit probleem aan te pakken.

Opties voor Behandeling:

Niet-invasieve Behandelingen:

  • Regelmatige consultaties en controles bij de dokter
  • Het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen (bv.. REGEN50)
  • Medicijnen/Psychotherapie
  • Zuigapparatuur en hulpmiddelen

Invasieve Behandelingen:

  • Transurethrale medicijnen
  • Intraveneuze injectie
  • Het gebruik van een prothese – penis implantaat
  • Chirurgische reconstructie van slagaderen en aderen.

Medicijnen

Medicijnen voor de behandeling van impotentie omvat medicijnen zoals; sildenafil, apomorfine, fentolamine en testosteron. Momenteel is de meest bekende behandeling voor impotentie sildenafil. Het medicijn wordt ingenomen één (1) uur voor seks. Zijn efficiëntie staat in relatie met seksuele stimulatie, die het bereiken van een erectie toelaat en onderhoud. Het moet opgemerkt worden dat sildenafil alleen geen erectie veroorzaakt, noch kan het leiden tot ongewilde en/of langdurige erecties. Dit medicijn werkt tot op vier (4) uur na inname.

Injecties: Deze methode omvat het injecteren van alprostadil, een synthetische versie van het prostaglandine E hormoon en wordt direct in het spierweefsel geleverd. Ongeacht het feit dat de ‘naalden’ heel klein zijn, dit kan vrij oncomfortabel zijn voor veel patiënten.

Hormonen: Testosteron is een hormoon dat geproduceerd wordt door de teelballen, en verantwoordelijk is voor de normale ontwikkeling van de mannelijke seksuele eigenschappen. Testosteron verbetert ook de circulatie en regelt de expansie van de bloedvaten. Deze behandeling wordt in het algemeen gebruikt voor mannen die een lagere hoeveelheid testosteron in het bloed hebben.

Prothesen en Chirurgische Procedures: Deze behandeling maakt gebruik van buisjes die met vloeistof zijn gevuld, of zelfs chirurgische procedures vereist voor het mannelijke voortplantingsorgaan en bloedvaten.

Gespecialiseerde, Natuurlijke Voedingssupplementen: Het gebruik van deze methode is sterk toegenomen door zijn ongevaarlijke aard en zijn effectiviteit voor het behandelen van prostaat en erectieproblemen die mild of matig zijn. De meest populaire gespecialiseerde voedingssupplementen die het functioneren van de prostaat verbeteren en impotentie verminderen zijn REGEN50 en REGEN50 STRONG, gemaakt door Nutrilago®, een bekende Duitse fabrikant van natuurlijke supplementen en crème.

Lees meer over Alternatieve Therapie >