Impotentie (ED), ook bekend als DSM -5, wordt nu gezien als een aandoening/stoornis waar de man geen erectie kan bereiken of behouden tot het einde van de seksuele activiteit over een periode van zes (6) maanden.

Het is een psychologisch en fysiologisch proces, essentieel voor de reproductie van de man. Een erectie vergroot en versterkt het mannelijke seksorgaan, wat nodig is voor penetratie en kan worden verkregen door seksuele stimuli of opwinding. Het kan soms ook voorkomen zonder aanwezige seksuele opwinding.

Het proces bestaat uit de volgende stappen; de aderen in de penis ontspannen en vergroten, wat meer bloed naar de penis brengt. Wanneer de aderen van de penis strakker en wijder worden, wordt er aan de bloedvaten getrokken en dit zorgt ervoor dat het bloed in de penis blijft. Hoe hoger de hoeveelheid bloed in te penis, hoe beter de erectie.

Impotentie (wanneer het niet mogelijk is om een gezonde erectie te bereiken) kan ook veroorzaakt worden door een prostaat aandoening. Wanneer deze op tijd wordt vastgesteld, kan deze behandeld worden met therapieën/medicijnen die de gezondheid van uw prostaat verbeteren en bijgevolge een positieve invloed zal hebben op uw erectie. Vergeet niet dat een harde en gezonde erectie het behandelen van de prostaat vereist.

Maar laten we allereest kijken naar de kwaliteit van de erectie en hoe het wordt aangetast door impotentie.

KWALITEIT VAN DE ERECTIE

Er zijn drie (3) elementen die de kwaliteit van de erectie bepalen:

  1. De mogelijkheid om een gezonde erectie te bereiken
  2. De hardheid van de erectie
  3. De mogelijkheid om de erectie langer te behouden voor een bevredigende seksuele ervaring.

Dus, wanneer één van deze drie elementen ontbreekt, is er een grote kans dat u te maken heeft met een prostaat aandoening, die op zijn beurt een invloed kan uitoefenen op het bereiken van een harde erectie.

Wat Is Impotentie (ED)?

De impact van prostaat problemen op de erectie
Impotentie (ED) is een probleem waarbij een stijve erectie, normaal voor een seksuele activiteit, niet kan worden bereikt of behouden (over een periode van zes maanden). Deze aandoening is niet normaal op eender welke leeftijd en moet behandeld worden.

Voor jongere mannen die een gezonde en normale potentie hebben, met een leeftijd tussen 35-45 jaar, is het aanbevolen om de prostaat te laten controleren minstens één tot twee keer per jaar. Gespecialiseerde natuurlijke supplementen die zink, lycopeen, zaagpalm, pompoenzaden, netelzaken, Afrikaanse pruim, maca, enz. bevatten, kunnen ook preventief gebruikt worden.

Mannen van eender welke leeftijd zouden een sterke erectie moeten krijgen voor seks, natuurlijk met meer of minder stimulansen. Prostaat aandoeningen hebben zeker een invloed op het bereiken van gezonde en stijve erecties, die op hun beurt veroorzaakt kunnen worden door verschillende factoren.

Bekijk de oorzaken van het niet bereiken van stijve en gezonde erecties >