De eerste keuze in farmaceutische therapie is type 5 fosfodiësterase remmers (PDE5i) en gespecialiseerde natuurlijke supplementen zoals REGEN50.

Tijdens de diagnose van een prostaat aandoening, is het belangrijk om de risicofactoren te onderzoeken; GUK, cholesterol gehalte, testosteron, prolactine, BMI en bloeddruk. Het is essentieel om alle factoren te vinden die een impact hebben op impotentie. Mannen worden aangeraden om hun levensstijl te veranderen als een eerste stap voor het aanpakken van erectieproblemen en impotentie; dit geldt specifiek voor: het verhogen van fysieke activiteit/lichaamsbeweging (maar niet fietsen of paardrijden), het verminderen van het lichaamsgewicht, stoppen met roken en/of alcohol drinken, en in bepaalde gevallen het nemen van medicijnen.

Er zijn ook medicijnen die bijwerkingen kunnen hebben voor erectieproblemen en impotentie. Indien dit het geval is, is het aanbevolen om een dokter te bezoeken, die op zijn beurt de therapie kan wijzigen met medicijnen die geen erectieproblemen of impotentie veroorzaken.

Een van de meest voorkomende oorzaken van erectieproblemen, of impotentie, kan een aandoening van de prostaat of een vergrote prostaat (BPH) zijn. Wanneer een milde of matige prostaat aandoening zich voordoet, is het aanbevolen om natuurlijke voedingssupplementen te gebruiken voor hun groot aantal positieve effecten op het lichaam, niet alleen voor de erectie en de prostaat, maar ook voor libido, vitaliteit, enz. Alle kwaliteitsvolle natuurlijke voedingssupplementen (zoals diegenen gemaakt in Europa), en specialiseren in prostaat en erectie (impotentie) problemen, mogen gewoonlijk geen bijwerkingen veroorzaken en kunnen gekocht worden zonder voorschrift. De meest effectieve natuurlijke voedingssupplementen zijn momenteel supplementen die deze ingrediënten bevatten: zaagpalm, netelwortel, maca, pompoenzaden, Afrikaanse pruim, lycopeen, L-arginine, zink, magnesium, vitamines B6, E, C, en boswellia serrata.

De eerste positieve effecten van dergelijke levensstijl wijzigingen, kunnen binnen ongeveer drie (3) tot vier (4) maanden waargenomen worden. Een belangrijke factor bij deze levensstijl veranderingen is het verminderen van angst/stress en praten met uw partner over uw ervaringen, het is daarom ook belangrijk voor patiënten om hun dokter afspraken samen met hun partner bij te wonen.

De eerste keuze voor de farmaceutische behandeling van prostaat aandoeningen veroorzaakt door erectieproblemen is een type 5 fosfodiësterase remmer (PDE5i). Er zijn momenteel vier (4) soorten medicijnen geschikt voor gebruik in het VK, inclusief: sildenafil, avanafil, tadafil en vardenafil. Er zijn duidelijke verschillende tussen deze medicijnen, vooral met betrekking tot hun klinische effectiviteit. Hoewel, het is belangrijk om te onthouden dat de medicatie slechts werkt na 45 minuten (met tadalafil zelfs een beetje later) na inname. Het is belangrijk dat de patiënt begrijpt dat deze niet onmiddellijk gaan werken.

Het is ook belangrijk om de onderdrukken dat deze medicijnen niet werken met seksueel verlangen (alleen met een erectie) en dat is nodig om het prostaatprobleem te behandelen, of een andere onderliggende medische aandoening. De effectieve behandeling met medicijnen voor prostaatproblemen zal ook niet onmiddellijk opgemerkt worden. Het is een plan op lange termijn gepaard met het gebruik van medicijnen, die eventueel een positief effect hebben op impotentie en erectie.

Door de bovenstaande redenen is het vaak beter om te beginnen met een ongevaarlijke maar effectieve en veilige voedingssupplementen (bijvoorbeeld REGEN50). Alleen wanneer deze niet werken kan een behandeling gestart worden met voorgeschreven medicijnen, maar alleen onder het toezicht van een arts.

BEHANDELING VOOR PROSTAAT AANDOENINGEN

PROSTATE TREATMENT

Preventie en vroege interventie zijn essentieel voor een goed herstel.

Bijna elke aandoening die een negatieve invloed heeft op een erectie kan behandeld worden, zelfs prostaatkanker. Hoewel, actie is nodig voor het verkrijgen van een diagnose en de vroegtijdige behandeling van de aandoening.

In het geval van goedaardige hyperplasie van de prostaat (BPH), beter bekend als prostaat vergroting, hebben studies aangetoond dat wanneer de behandeling niet op tijd gebeurt, het herstel trager zal zijn en de positieve effecten op de gezondheid van de patiënt sterk zullen verminderen. Er kan ook schade optreden aan de blaas, veroorzaakt door een obstructie; dit door het gebrek aan een behandeling van de prostaat aandoening. Wanneer een prostaatontsteking zich verder ontwikkeld in een chronische prostaat aandoening, kunt u een behandeling verwachten op lange termijn die over een langere periode herhaald zal moeten worden.

Regelmatige check-ups voor de prostaat kunnen helpen bij het vroeg detecteren en een succesvolle behandeling. Prostaat check-ups moeten een onderdeel uitmaken van uw gewoonlijke en jaarlijkse check-ups. Deze prostaat onderzoeken zijn vooral belangrijk voor mannen ouder dan 50 jaar en moeten regelmatig gebeuren. Regelmatige PSA tests moeten uitgevoerd worden als een onderdeel van de check-up of het onderzoek.

Veel mannen die ouder zijn dan 45 jaar bezoeken de dokter niet wanneer ze voor het eerst geconfronteerd worden met een vorm van erectieproblemen veroorzaakt door de prostaatklier; dit omdat ze zich oncomfortabel voelen, angstig zijn, of voor een andere reden. Wij bevelen zeker aan om uw dokter te bezoeken en een diagnose te verkrijgen. Daarna kan uw prostaat en impotentie zo snel mogelijk behandeld worden. Wanneer de symptomen van een prostaataandoening of een erectieprobleem mild of matig zijn, kunt u eerst proberen met één van de gespecialiseerde natuurlijke voedingssupplementen (bv. REGEN50).